TRADICIJA DUGA 26 GODINA...

Ribnjak "RAČA" d.o.o. je porodična firma osnovana 1992. godine


Ribnjak Rača se nalazi na levoj obali reke Rače, u neposrednoj blizini Bajine Bašte. Voda kojom se snadbeva, je kaskadno protočna i izvire iz srca netaknute prirode, isplod planine Tare. Mi smo prvi ribnjak na reci Rači i tokom 26 godina uneli smo našu ribu u hiljade domaćinstava, hotela, restorana i trgovinskih lanaca.

Ribnjak "RAČA" se izdvaja od ostalih vrhunskim kvalitetom pastrmke koja se odgaja po najsavremenijim standardima. Pored proizvodnje ribnjak Rača se bavi i preradom kalifornijske, crvene i losos pastrmke.

Ribnjak "RAČA" poseduje sve najviše standarde kvaliteta - FSSC 22000 i HACCP.

Danas je ribnjak "RAČA" firma sa jasnom strategijom razvoja i prepoznatljivim brendom "dimljena bela pastrmka" na tržištu Srbije.

Ribnjak "RAČA" je PRVI ribnjak u Srbiji koji je započeo proizvodnju losos pastrmke i crvene pastrmke. Prvi smo tržištu ponudili dimljeni file pastrmke koji je i danas naš zaštitni znak. Do našeg ulaska na tržište proizvodnje i prerade pastrmke, riba se prodavala isključivo kao sveža. Mi smo prvi u Srbiji počeli pastrmku da filetiramo i dimimo (do tada nepoznat način obrade ribe) i da je unosimo u Vaše domove, restorane i velike trgovinske lance. Nakon toga su i drugi ribnjaci u Srbiji pokušali da preuzmu naš metod rada, što nas čini veoma ponosnim.

ZAŠTO JE NAŠA PASTRMKA NAJKVALITETNIJA?

Pastrmka u ribnjaku Rača uzgaja se u optimalnijim prirodnim uslovima u najčistijoj vodi reke Rača koja izvire u podnožju planine Tara. Voda u ribnjaku je prepuna kiseonika koji je najvažniji za uzgoj svih riba, a naročito pastrmke koja ovde raste na stalnoj temperaturi vode u uslovima u kojima obitava i potočna pastrmka.

Da bi dobili najkvalitetniju konzumnu pastrmku potrebno je proizvesti dobru mlađ koja se u ribnjaku Rača dobija mrešćenjem najkrupnijih i najkvalitetnijih primeraka. Redovnim održavanjem i čišćenjem bazena postiže se izuzetan nivo higijenskih uslova za uzgoj ribe. Takodje pravilnim hranjenjem kvalitetnom hranom bogatom proteinima i karotenom, kao i klasiranjem u optimalnom roku dobijaju se pastrmke težine do 250 grama koja je najbolja i najkvalitetnija za konzumiranje, a po ukusu ne zaostaje za prirodnom potočnom pastrmkom.

Vodeno ogledalo ribnjaka ima površinu od 550m2. Kapacitet proizvodnje i prerade je 60t ribe godišnje. Rastući u idealnim uslovima pastrmka iz ribnjaka Rača je izuzetno cenjena na svim trpezama, izvanrednog je ukusa i može se naći u velikim trgovinskim lancima, eminetnim maloprodajnim objektima, kao i na menijima najpoznatih ekskluzivnih ugostiteljskih objekata.

Hranite se zdravo!

Naša pastrmka je uvek sveža i ukusna...

Pozovite nas bilo kada

Za više informacija o kupovini pastrmke ili o samom ribnjaku "Rača" možete koristiti broj telefona ispod.

063 663 797